Producția industrială a Moldovei a crescut cu 4,1%

În ianuarie-februarie, întreprinderile industriale din Moldova au produs cu 4,1% mai multe mărfuri decât anul trecut. Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 10,8%.

TB Fruit_Edinet_industrie

TB Fruit. Parcul Industrial „Edineț”. Foto: argumentul.info

Surse din cadrul Biroului Naţional de Statistică (BNS) au relatat pentru Infotag că în perioada de raport, producția industrială a crescut ca urmare a creșterii în industria extractivă (+42,1%) și în industria prelucrătoare (+11,2%).

Cea mai impresionantă creştere a fost înregistrată în producerea echipamentelor electrice – cu 60,4%, a articolelor din hârtie – cu 29,4%, precum şi în producerea articolelor din lemn – cu 26%.

Totodată, s-a redus producţia de medicamente – cu 34,2%, reparaţia automobilelor – cu 25,2%, producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă – cu 11,3%.

Începând cu acest an, datele cu privire la fabricarea produselor de tutun, produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului sunt considerate de BNS drept confidenţiale şi nu sunt publicate.

BNS publică rezultatele producţiei industriale abia după o lună şi jumătate de la perioada de raport şi numai în procente.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.