Trei lovituri de grație pentru problemele Chișinăului – candidatul Partidului ȘOR și-a prezentat programul electoral

poza 2

Adaos la pensii de câte o mie de lei, îndemnizații unice la nașterea copiilor de până la 10 mii de lei, investiții străine în Chișinău, curățenie și ordine pe străzi, modernizarea transportului public, sunt doar o parte din angajamentele pe care candidatul Partidului ȘOR la funcția de primar al municipiului Chișinău, Reghina Apostolova, s-a angajat să le îndeplinească în doar un singur an de mandat. „Trei lovituri de grație pentru problemele Chișinăului”  și-a întitulat Reghina Apostolova programul electoral, principalele direcții ale căruia sunt infrastructura, sfera socială și economia și finanțele Capitalei.

La fel ca în Orhei, unde Reghina Apostolova deține funcția de viceprimar, și în Chișinău Partidul ȘOR își propune să acorde o atenție specială categoriilor mai vulnerabile ale populației – bătrânilor și familiilor tinere. Astfel, pentru cei în vârstă, candidatul Partidului ȘOR promite un adaos la pensie de 1.000 de lei pe lună, pentru a compensa astfel prețurile mari. Reghina Apostolova are oferte și pentru tinerele familii – îndemnizații unice la nașterea copiilor de la 7.000 la 10.000 de lei. În plus, la fel ca în Orhei, ea propune realizarea unui proiect de locuințe sociale care le va permite tinerelor familii să-și procure locuințe la prețuri mici și fără dobândă. D asemenea, dacă va învinge la alegeri, în Chișinău vor apărea magazine și farmacii sociale, cu prețuri mult mai mici decât în rețelele comerciale.

Reghina Apostolova „va ataca” și problema infrastructurii proaste a Capitalei. Modernizarea rețelelor de transport public, construcția de noduri de transport multietajate, iluminatul stradal, crearea și restabilizarea zonelor verzi, sunt doar o parte din angajamentele pe care și le asumă Reghina Apostolova și Partidul ȘOR.

„A venit timpul să nu mai vorbim despre Chișinău – oraș european, dar să-l transformăm într-o capitală europeană, curată și amenajată. E timpul să ne amintim despre Chișinău ca despre Orașul Alb”, a declarat joi, 12 aprilie, Reghina Apostolova în timpul prezentării programului său electoral.

Iar pentru a demonstra că promisiunile sale și ale Partidului ȘOR nu sunt vorbe goale, ea a prezentat și un program complex de revigorare financiară și economică a municipiului care va permite finanțarea programelor sociale. Astfel, ea a menționat că vor utiliza relațiile existente pentru a atrage în Chișinău investiții străine, vor fi majorate veniturile municipale. Un exemplu în acest sens este Orheiul, ude sunt colectați bani suplimentari din majorarea taxelor locale pentru țigări. Va fi asigurată disciplina financiară.

Reghina Apostolova a remarcat că este conștientă de faptul că primarul va fi ales pentru un an, termen care nu-I va permite să rezolve toate problemele orașului. Dar a dat asigurări că ceea ce și-a propus în programul său este pe deplin realizabil pentru cineva care știe cum să o facă. „Experiența mea de lucru în calitate de viceprimar de Orhei demonstrează că și într-un an pot fi obținute rezultate vizibile dacă îți pui în față scopuri reale și îți faci ca prioritate cele mai presante probleme ale orășenilor. Programul nostru este prevăzut pentru un an și ne angajăm să realizăm fiecare punct. Sunt sigură că într-un an vom putea să aplicăm trei lovituri de grație celor mai grave probleme”, a accentuat Reghina Apostolova

Ea s-a declarat sigură ca va reuși să obțină și susținerea Consiliului municipal la inițiativele sale, indiferent de cromatica politică a consilierilor. „Noi nu ne vom implica în luptele și intrigile politice, dar ne vom concentra pe rezolvarea problemelor orășenilor și ale orașului. Astfel vom obține consens în Consiliu și susținerea programului nostru”.

„Noi știm ce și cum să facem pentru îmbunătățirea situației. Am demonstrat asta la Orhei. Vom demonstra și la Chișinău”, a menționat Reghina Apostolova la finalul prezentării programului său, la care a participat și liderul formațiunii, Ilan Șor. El a accentuat calitățile umane și profesionale ale Reghinei Apostolova și rolul său în modernizarea orașului Orhei, care a devenit un exemplu pentru Republica Moldova.

Amintim că Reghina Apostolova a fost înregistrată la 10 aprilie în calitate de candidat pentru funcția de primar de Chișinău la alegerile locale noi din 20 mai. De profesie pedagog și cu o experiență profesională în calitate de profesor și directoare de liceu în Chișinău, Reghina Apostolova deține în prezent funcția de viceprimar de Orhei responsabilă de cea mai mare parte a proiectelor sociale și de infrastructură. Ea cunoaște bine și problemele Chișinăului, anterior deținând funcția de consilier municipal dar și de pretor interimar al sectorului Râșcani.

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.