VIDEO. Ilan Șor: La Chișinău întotdeauna s-a votat pentru Europa, dar de fiecare dată a ieșit doar o… rimă

Chișinăul are nevoie de schimbări fundamentale, la fel ca Orheiul acum câțiva ani, iar Partidul ȘOR știe cum să rezolve problemele, cum să-l transforme într-un oraș înfloritor așa cum a fost cândva și, cel mai important, deține și soluțiile necesare pentru a identificare resursele financiare pentru aceasta, a declarat joi, 12 aprilie, liderul formațiunii ILan Șor, la prezentarea candidatului Reghina Apostolova.

Ilan Shor (2)

Ilan Șor, care s-a născut în Chișinău, a amintit cât de frumoasă, sigură și luminoasă era capitala Republicii Moldova până acum câteva zeci de ani și a arătat în ce s-a transformat în prezent:  Un oraș în care monumentele istorice și de arhitectură nu sunt obiecte protejate, ci potențiale terenuri pentru construcția noilor clădiri de beton monstruoase; Unde mediul de viață este atât de deprimant, încât oamenii preferă să trăiască pe Internet; Unde serviciul de livrare al restaurantelor ajunge mai repede la destinație decât ambulanța.

În acest sens, Ilan Șor le-a sugerat chișinăuienilor să nu mai voteze doar din perspective geopolitice, ceea ce duce, în final, la distrugerea completă a orașului. „Locuim într-un oraș în care oamenii dintotdeauna au votat pentru Europa, dar în final au obținut doar un cuvânt care în limba rusă rimează perfect cu aceasta. Dacă situația nu se schimbă astăzi, mâine nici nu ne vom aminti de cum era orașul nostru pe timpuri – alb și verde”, a declarat liderul Partidului ȘOR.

Ilan Șor și Reghina Apostolova au prezentat principalele angajamente electorale printre care sunt suplinirea pensiilor, acordarea îndemnizațiilor la nașterea copiilor, magazine și farmacii sociale, dezvoltarea infrastructurii și atragerea investițiilor. Ilan Șor a accentuat că echipa sa știe cum să îndeplinească aceste angajamente, așa cum a făcut și la Orhei.

„În opinia mea, sectorul de afaceri trebuie să poarte responsabilitate socială față de stat și față de cetățeni. Cu alte cuvinte, să împartă cu alții. Cel puțin jumătate din propriile venituri. Nu fiți lacomi, stimați oameni de afaceri. Recunoașteți sincer că jumătate din venit vă este suficient pentru viața cu care v-ați obișnuit. Nici nu va trebui să schimbați nimic! Știu despre ce vorbesc: mai mult de jumătate din venitul afacerilor familiei noastre îl alocăm pentru dezvoltarea Orheiului și a proiectelor noastre sociale din întreaga țară. Și sunt mândru de asta!”

În acest context, Ilan Șor a amintit realizările sale în calitate de primar de Orhei menționând însă cu regret că este unul din puținii aleși locali sau politicieni care își îndeplinesc promisiunile. „Sunt mândru de faptul că îndeplinesc toate promisiunile făcute în campania electorală, în fața cetățenilor care m-au ales în această funcție. Dar sunt și liderul partidului, care, din păcate, nu se poate lăuda cu un număr mare de concurenți în domeniul îndeplinirii promisiunilor electorale”.

El a promis că nu va face agitație în favoarea Partidului ȘOR la Chișinău, dar i-a îndemnat pe chișinăuieni să ofere șansa echipei sale să transforme Capitala într-un oraș cu care să se mândrească. „Dragi Chișinăueni, eu nu voi face agitație în favoarea candidatului propus de noi, pentru că aceasta ar trebui să fie o decizie pe care să o conștientizați voi înșivă. Dar vă voi spune un lucru, dacă ne oferiți șansa să schimbăm Chișinăul, vom face din acest oraș o capitală de care veți fi mândri”, a declarat Ilan Șor.

Partidul ȘOR a desemnat-o pe viceprimarul de Orhei Reghina Apostolova în calitate de candidat pentru alegerile noi din 20 mai. Reghina Apostolova, cu o vastă experiență în administrația locală din Chișinău a și fost înregistrată deja de Consiliul electoral de circumscripție. Joi, ea și-a prezentat programul electoral întitulat „trei lovituri de grație pentru problemele Chișinăului” în care promite rezolvarea, în decurs de un an, a celor mai mari probleme sociale, economice și de infrastructură ale Chișinăului și locuitorilor Capitalei.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.