Băsescu: Eu nu mai vreau o carieră politică, eu am o datorie morală

Fostul președinte al României, președintele de onoare al Partidului Unității Naționale din R. Moldova, Traian Băsescu, susține că nu va candida niciodată la o funcție de deputat în Parlamentul moldav. Politicianul spune că și-a dorit un partid unionist în Moldova prin intermediul căruia să vorbească despre avantajele unirii R. Moldova cu România. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Traian Basescu

Traian Băsescu. Foto: afp.com

„Eu vreau să am un partid unionist care să vorbească despre unire. Nu mă interesează carieră politică la Chișinău”, a declarat Traian Băsescu. Președintele de onoare al PUN spune că nu a venit în R. Moldova pentru a-și redeschide viața politică. „Eu nu mai vreau o carieră politică, eu am o datorie morală – cred în România mare”, a afirmat fostul președinte român. Traian Băsescu spune că vrea să facă din PUN un partid care să convingă.

Referindu-se la alegerile locale noi din municipiul Chișinău, Traian Băsescu spune că i-a propus fostului primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, posibilitatea de a avea un candidat comun, însă nu a primit niciun răspuns. Potrivit lui, încă este posibilă unificarea forțelor unioniste pentru alegerile locale, dacă unul dintre cele două partide unioniste – PUN și Partidul Liberal – va reuși să ajungă cu candidatul său în turul doi.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.