Circa trei mii de polițiști vor asigura ordinea publică de Blajini

În jur de trei mii de polițiști vor asigura ordinea publică pe întreg teritoriul țării de Paștile Blajinilor. Echipele de patrulare sunt concentrate, azi și mâine, la fluidizarea traficului în special la ieșirile din Chișinău. La fel se va întâmpla luni, 16 aprilie, în a doua parte a zilei, când toți cei plecați vor reveni în capitală, transmite IPN.

Politia

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Pavel Apostol, specialist principal al Centrului Unic de Monitorizare și Control al Traficului Rutier, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că îndemnul către șoferi este să nu depășească limita de viteză, să nu urce în stare de ebrietate la volan și să se conformeze cerințelor agenților de patrulare pentru a evita situațiile neplăcute.

Daniela Buzatu, șefa Secției prevenire din cadrul Direcției generale securitatea publică a Inspectoratul General al Poliției, a atenționat că în perioada sărbătorilor se întețesc cazurile de furt din apartamente, dar și pungășiile. Răufăcătorii profită de neatenția și neglijența cetățenilor.

Poliția recomandă celor care pleacă de acasă să aibă grijă să încuie toate ușile și să închidă geamurile, și să nu comunice altor persoane despre faptul că părăsesc locuința. Atenție se cere și în locurile aglomerate. Bunurile de valoare nu vor fi lăsate la vedere în automobile.

Populația este îndemnată să evite persoanele cu comportament antisocial și mediul în care se consumă băuturi alcoolice. Iar în cazul unor situații de conflict sau acte de violență, să sune la numărul: 112.

Părinții sunt rugați să nu lase copiii nesupravegheați. Iar cei de vârstă mai mare, dacă rămân singuri acasă, să nu deschidă ușa persoanelor străine.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.