OPINIE. Numărul șoferilor băuți la volan este de trei ori mai mare decât datele oficiale

Numărul șoferilor aflați în stare de ebrietate la volan este de trei ori mai mare decât arată datele prezentate de oficialități. Această opinie a fost exprimată de expertul în siguranța rutieră Mihai Hasan în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2, transmite IPN.

Politie_patrulare

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Potrivit lui, numărul mare de șoferi depistați în stare de ebrietate la volan pe parcursul anului trecut este o constantă, la baza căreia stă educația și cultura societății. „În Moldova avem foarte multe cazuri de recidivă și recidivele trebuie să fie grav pedepsite”, spune Mihai Hasan.

Mihai Rusu, profesor în legislația rutieră, consideră că la baza fenomenului consumului de alcool la volan este lipsa de conștientizare că o persoană băută reprezintă un pericol pentru cei din jur. Profesorul spune că multe dintre persoanele care își fac studiile pentru a obține carnetul de conducere sunt uimiți de faptul că amenzile pentru consumul de alcool la volan sunt mari. „Cel mai mult ce mă uimește este faptul că foarte mulți sunt de acord că amenzile sunt mari, dar vedem că din punct de vedere statistic, deși știe că amenzile sunt foarte mari, conducătorii conștient urcă la volan în stare de ebrietate”, susține Mihai Rusu.

Reclame


Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.