SUA vor impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, în contextul atacului chimic de săptămâna trecută din oraşul sirian Duma, atribuit regimului condus de Bashar al-Assad, a anunţat, duminică, Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, relatează The Hill.

Atac chimic_Siria

Foto: mediafax.ro

„Vor fi noi sancţiuni împotriva Rusiei. Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, le va anunţa luni şi vor viza în mod direct orice companie care are legături cu Bashar al-Assad şi cu folosirea armelor chimice”, a declarat Haley, în cadrul unui interviu acordat pentru CBS News.

Ambasadorul SUA la ONU a precizat că noile sancţiuni împotriva Rusiei sunt motivate de sprijinul oferit de Moscova regimului condus de Bashar al-Assad.

O coaliţie formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în R. Moldova), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc. Anunţul bombardamentului a venit de la preşedintele SUA, Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad. Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

Mediafax

Reclame