40 de instituţii audiovizuale vor reflecta campania electorală la alegerile locale noi din 20 mai. În acelaşi timp, 58 de instituţii au declarat ca nu vor reflecta campania electorală. Datele se conţin în raportul prezentat astăzi, de şeful Direcţiei monitorizare din cadrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Lidia Viziru.

Mass-media

Foto: Dan Guțu / ipn.md

„Până în prezent la CCA au fost înregistrate 98 de declarații, de la 50 de posturi TV și 48 de radio, privind reflectarea campaniei electorale la alegerile locale noi ale primarilor în unele localități din data de 20 mai 2018. 40 de instituții audiovizuale au declarat că vor reflecta campania electorală. Dintre acestea, 22 sunt posturi TV și 18 sunt posturi de radio. Iar 58 de instituții au declarat că nu vor reflecta campania. Este vorba despre 28 de posturi de televiziune și 30 de posturi de radio”, a menționat Lidia Viziru, potrivit Radio Moldova.

Totodată, opt posturi TV și șase de radio nu au prezentat, deocamdată, declarațiile cu privire la reflectarea campaniei electorale.

Tot astăzi, CCA a aprobat monitorizarea principalelor buletine de știri de la zece posturi de televiziuni pentru a depista cum este respectată legislația electorală. În listă este inclus și postul public de televiziune Moldova 1.

Reclame