Militarii ruși din cadrul Grupului Operativ al Trupelor Ruseşti (GOTR) vor participa, pentru al doilea an consecutiv, la parada de 9 mai organizată de regimul separatist de la Tiraspol pentru marcarea victoriei URSS în cel de-al Doilea Război Mondial.

Tiraspol_militari rusi

Foto: europalibera.org

Potrivit Infotag, soldații ruși din cadrul GOTR, dislocat în regiunea transnistreană, continuă antrenamentele pentru participarea la parada de 9 mai de la Tiraspol.

Astfel, vor participa 100 de militari ai GOTR, care au început deja repetiţiile împreună cu structurile de forţă ale autoproclamatei RMN. Planul de pregătire prevede mai mult de 10 antrenamente. În pofida numeroaselor proteste ale autorităţilor R.Moldova, militarii ruşi desfăşoară şi exerciţii comune cu structurile de forţă transnistrene.

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și-a exprimat anul trecut nedumerirea în legătura cu participarea, pentru prima dată, la parada militară desfășurată la Tiraspol la 9 mai a unităților militare din GOTR dislocat ilegal în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Chișinăul a rămas cu atât mai mult surprins, având în vedere solicitările insistente adresate autorităților ruse de a se abține de la astfel de acțiuni, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Reclame