Animarea relațiilor de cooperare cu reprezentanții autorităților publice locale și informarea despre activitatea de bază a Poliției de Frontieră au constituit ieri, la sediul Direcției regionale Sud, orașul Cahul, subiectele de discuție în cadrul unei ședințe de lucru.

Politia de Frontiera

Foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră au precizat că de la an la an crește numărul persoanelor care fie din necunoaștere sau intenționat încalcă regimul de frontieră, iar în multe cazuri se ajunge la neînțelegeri dintre localnici și angajații IGPF. Pentru evitarea astfel de situații s-a solicitat o atitudine conștiincioasă față de regulile existente la frontieră, în context fiind reamintite unele prevederi legale ce vizează condițiile de aflare în zona de frontieră.

Totodată, managerii Direcției regionale SUD au prezentat informații generale privind structura organizatorică și competențele instituționale ce revin, inclusiv rezultatele pe domeniile de activitate.

În discuții au fost puse și subiectele ce vizează noile segmente de conlucrare cu societatea civilă. În acest sens s-a convenit de a lansa o ampla campanie de informare a persoanelor care locuiesc în satele de frontieră.

Întâlnirea a fost organizată în premieră, fiind reuniți primarii a opt localități din raionul Cahul și reprezentanți ai Inspecției Piscicole, Rezervației Naturale „Prutul de Jos”, Agenției Ecologice Cahul.

Reclame