Două incendii de proporții au izbucnit în același timp la Chișinău

Vineri, la Chişinău au izbucnit în acelaşi timp două incendii de proporţii. Incendiile au izbucnit în regiunea Telecentru şi pe strada Ismail, în centrul oraşului.

Incendiu_Chisinau

Foto: publika.md

Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Pușcașu, mai întâi a început să ardă acoperişul Institutului de Zoologie din cadrul Academiei de Știință. La stingerea flăcărilor au participat peste 50 de pompieri şi nouă autospeciale.

Aproximativ peste o oră, în timp ce pompierii se ocupau de incendiul de la Telecentru, a izbucnit un incendiu la un centru comercial amplasat pe strada Ismail. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri. Din cauza incendiului, poliţia a sista circulaţia rutieră pe străzile din apropiere. Lucrările de stingere a flăcărilor au fost dificile din cauza vântului puternic care extindea focul. Toate persoanele au fost evacuate din clădiri. Informaţii despre victime nu sunt.

În clădirea Institutului de Zoologie a ars complet acoperişul şi etajul cinci, iar celelalte etaje au fost afectate parţial. La centrul comercial arde căptușeala acoperișului şi pereţilor exteriori. Această clădire, construită în apropiere de blocuri locative, a mai ars în 2016. Atunci pompierii au spus că incendiul a izbucnit din cauza nerespectării securităţii antiincendiu, în urma controalelor au fost depistate numeroase neconcordanţe în sistemul de ventilaţie.

InfotagCategorii:Actualitate

Etichete:,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Premierul Pavel Filip insistă să fie înăsprite pedepsele pentru nerespectarea normelor de protecție împotriva incendiilor « Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.