Vineri, la Chişinău au izbucnit în acelaşi timp două incendii de proporţii. Incendiile au izbucnit în regiunea Telecentru şi pe strada Ismail, în centrul oraşului.

Incendiu_Chisinau

Foto: publika.md

Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Pușcașu, mai întâi a început să ardă acoperişul Institutului de Zoologie din cadrul Academiei de Știință. La stingerea flăcărilor au participat peste 50 de pompieri şi nouă autospeciale.

Aproximativ peste o oră, în timp ce pompierii se ocupau de incendiul de la Telecentru, a izbucnit un incendiu la un centru comercial amplasat pe strada Ismail. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri. Din cauza incendiului, poliţia a sista circulaţia rutieră pe străzile din apropiere. Lucrările de stingere a flăcărilor au fost dificile din cauza vântului puternic care extindea focul. Toate persoanele au fost evacuate din clădiri. Informaţii despre victime nu sunt.

În clădirea Institutului de Zoologie a ars complet acoperişul şi etajul cinci, iar celelalte etaje au fost afectate parţial. La centrul comercial arde căptușeala acoperișului şi pereţilor exteriori. Această clădire, construită în apropiere de blocuri locative, a mai ars în 2016. Atunci pompierii au spus că incendiul a izbucnit din cauza nerespectării securităţii antiincendiu, în urma controalelor au fost depistate numeroase neconcordanţe în sistemul de ventilaţie.

Infotag

Reclame