Macron şi Merkel cer reformarea UE, pentru a face față provocărilor mondiale

Uniunea Europeană trebuie reformată, pentru a putea face faţă provocărilor de nivel global care ameninţă suveranitatea comunitară, afirmă preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Macron_Merkel

Emmanuel Macron şi Angela Merkel. Foto: mediafax.ro

Angela Merkel şi Emmanuel Macron au reiterat intenţia de reformare a Uniunii Europene şi a zonei euro.

Europa este într-un moment crucial. „Trăim un moment de aventură europeană care este cu adevărat unic”, a afirmat Macron, la Berlin, după întrevederea pe care a avut-o cu Angela Merkel, potrivit publicaţiei Die Welt.

Suveranitatea comună a Europei va fi testată în contextul noii ordini mondiale, a atras atenţia liderul de la Paris. „Chiar şi la nivelul statelor au apărut dubii şi sunt noi viziuni naţionaliste”, a subliniat el.

Ambele administraţii sunt de acord că „zona euro nu este suficient de rezistentă la crize”, a declarat Angela Merkel. „Avem nevoie de o dezbatere deschisă şi, în final, de capacitatea de a face compromisuri”, a subliniat liderul german.

Emmanuel Macron a reiterat ideea creării unui buget comun al zonei euro şi a unui post de ministru comunitar al Finanţelor.

Angela Merkel a admis că există disensiuni între Germania şi Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Statele Unite, pe de alta, dar a evidenţiat angajamentul său pentru relaţiile transatlantice. „Suntem într-o perioadă în care avem divergenţe. Dar relaţiile transatlantice au o mare valoare şi o apreciem”, a subliniat liderul german.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.