Vasile Botnaru îndeamnă să nu ne grăbim în a-l acuza pe Șor de furtul miliardului

Jurnalistul Vasile Botnaru de la Radio Europa Liberă crede că toate speculațiile și declarațiile legate de retragerea fondurilor din sistemul bancar moldovenesc și falimentul a trei bănci, cunoscut sub denumirea de „furtul miliardului”, nu sunt decât „folclor”.

Vasile Botnaru

Vasile Botnaru. Foto: europalibera.org

Potrivit lui Botnaru, care a intervenit în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de ieri, până în prezent nici măcar nu se știe cine a furat miliardul, iar acuzațiile la adresa lui Ilan Șor sunt premature.

„Astăzi nu există un răspuns clar la întrebarea cine a furat miliardul. Da, există o anumită sumă – un miliard în ghilimele, care este pusă pe umerii lui Ilan Șor, dar nu există nicio hotărâre judecătorească definitivă. Nu putem încă să clarificăm acest subiect fără echivoc. Deocamdată, acesta este un folclor”, a menționat jurnalistul, citat de Ziarul Național.

La rândul său, primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a declarat în repetate rânduri că nu este vinovat de acest furt. Acesta a menționat că dânsul ar fi avut de suferit cel mai mult, mai ales că și-a pierdut afacerea în acest domeniu și i-a fost șifonată reputația.

„Dacă aș fi vinovat, aș veni la procuratură singur pentru a depune mărturie, aș rămâne în Moldova, fiind persecutat de către organele de drept și mass-media? Oare nu este mai ușor ca în cazul vinovăției mele să plec și să mă ascund?”, întreba public Ilan Șor.

Amintim că anterior, avocatul regal din Londra, James Ramsden, care a analizat rapoartele companiei KROLL, a declarat că acuzațiile acestei companii împotriva lui Ilan Șor sunt nefondate. În special, avocatul a declarat că rapoartele au fost întocmite fără probe și reprezintă o încercare de a denigra în mod deliberat imaginea unui politician și a unui om de afaceri.

Reclame


Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.