Consilierul local din Corjeuţi care, acum două luni, a lovit mortal cu maşina un minor, părăsind locul accidentului rutier, a fost condamnat la 3 ani si 2 luni de închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată. Sentinţa a fost dictată recent de Judecătoria Edineţ, sediul Briceni.

Corjeuti

Satul Corjeuți, raionul Briceni

Procurorii consideră verdictul prea blând pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate” şi „părăsirea locului accidentului rutier”.

Din aceste considerente, procurorii au contestat, la Curtea de Apel Bălţi, sentinţa primei instanţe pe care o consideră ilegală şi insistă pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Amintim că tragedia a avut loc în data de 25 februarie a.c., pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil de 7 ani, care mergea cu mama sa.

Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc, iar inculpatul şi-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde şi-a parcat maşina, după care s-a culcat.

La scurt timp, acesta a fost reţinut, iar la demersul procurorilor a fost plasat în arest preventiv, unde s-a aflat până ieri.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 2,40 g/l.

Reclame