Un șofer este documentat pentru tăinuirea numărului real de sticle pline cu alcool fără timbru de acciz. Incidentul a fost înregistrat în data de 19 aprilie a.c. pe direcția ieșire din R. Moldova.

Divin_alcool

Foto: border.gov.md

În punctul de trecere Tudora, la linia de control, s-a apropiat pentru autorizarea trecerii un autocar care efectua curse regulate Chișinău-Belgorod, Federația Rusă. Șoferul, în vârstă de 54 ani, a prezentat pentru legitimare toate documentele valabile, menționând că are în posesie un bagaj ce număra 30 de sticle pline cu alcool. Polițiștii de frontieră au anunțat angajații Serviciului Vamal și în comun au desfășurat acțiuni de verificare a lotului de marfă.

În rezultat, pe lângă cele 30 sticle a câte 0,5 l declarate anterior au mai fost depistate 58 de sticle cu același volum, toate fără timbru de acciz. Interogat, chișinăuianul la început a fost rezervat în declarații, ca ulterior să comunice inspectorilor că sticlele au fost procurate de la un necunoscut și urma să le transporte în Federația Rusă.

După ce marfa a fost ridicată, conducătorul auto și-a continuat călătoria. Caz este cercetat în continuare de Serviciul Vamal.

Reclame