Candidatul Maiei Sandu la funcția de primar al municipiului Bălți, fostul PPCD-ist Simion Guțu, este „un fost colaboraționist al regimului comunist al președintelui Voronin”. Despre aceasta scrie comentatorul politic Petru Bogatu pe Facebook, făcând trimitere la presa care a relatat despre „probleme de integritate” ale lui Guțu.

Simion Gutu

Simion Guțu

Petru Bogatu consideră că personajul Simion Guțu, un apropiat al dughinistului Iurie Roșca, are adevărate schelete în dulap.

„Până în toamna anului 2009, Simion Guțu, împreună cu șeful său de partid, a făcut parte de fapt din echipa comunistului Vladimir Voronin cu care PPCD a coabitat, împărțind puterea, încă din 2005. A colaborat cu administrația comunistă din Bălți, a sprijinit la unison cu partidul din care făcea parte reprimarea bestială a manifestațiilor anticomuniste de la 7 aprilie, s-a opus instalării unei guvernări pro-europene după înfrângerea PCRM în alegerile din iulie 2009.

Nu e de mirare că vicepremierul guvernului comunist din 2009, Iu. Roșca, și administrația comunistă a primăriei din Bălți , i-au făcut cadou un apartament. A fost un colaborator sârguincios. Bănuiesc că și astăzi nu-i mai puțin harnic”, observă Petru Bogatu.

Reclame