Din ce cauză au izbucnit cele două incendii puternice din Chișinău. Primele versiuni

Incendiul de vineri de la Institutul de Zoologie al AȘM ar fi pornit de la un scurt circuit sau din cauza imprudenței la utilizarea focului deschis. La fel, scurt circuitul, dar și încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, sunt cauze înaintate în cazul celui de-al doilea incendiu de la centrul comercial din strada Ismail. Acestea sunt versiunile preliminare înaintate de către Laboratorul Experimental Antiincendiar al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, transmite IPN.

Incendiu_Chisinau

Foto: ipn.md

Potrivit IGSU, în cazul incendiului de la Institut, specialiștii au luat în calcul versiunea producerii unui scurtcircuit în rețeaua electrică de alimentare cu energie electrică a operatorului de telefonie mobilă sau imprudența cu focul deschis. Cât ține de incendiu de la centrul comercial, aici scurtcircuitul s-ar fi putut produce în rețeaua electrică de alimentare a hotei. De asemenea, este examinată versiunea cu privire la încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sistemului de evacuare a gazelor fierbinți.

Cauzele finale ale ambelor incendii vor fi incluse într-un raport al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, după stabilirea și evaluarea tuturor circumstanțelor de producere a incendiilor.

Ca urmare a celor două incendii produse vineri, 20 aprilie, nimeni nu a avut de suferit. Valoarea pagubelor este esențială, cel puțin în cazul Institutului de Zoologie, unde estimările ajung la câteva milioane de lei. Flăcările au mistuit peste o mie de metri pătrați din acoperișul instituției, care potrivit administrației, nu mai poate fi restabilit. De asemenea, au fost afectate echipamentele de la etajul superior. În cazul incendiului de pe strada Ismail, flăcările au afectat o suprafața de peste 500 de metri pătrați a căptușelii de la acoperiș și a pereților laterali.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.