OMS: R. Moldova a eliminat rujeola și rubeola indigenă

Republica Moldova se numără printre cele 33 de țări care au eliminat cu succes rujeola și rubeola indigenă prin imunizare. Concluzia a fost făcută de Comisia regională europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

rujeola

Foto: ziarelive.ro

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Republica Moldova a obţinut în ultimii ani succese remarcabile la capitolul imunizare. Prin intermediul unei rate mari de vaccinare, în Moldova a fost eliminată poliomielita și menținut statutul țării liberă de această infecție.

Conform sursei citate, în anii 2011-2017 n-au avut loc cazuri de tetanos, difterie, rubeolă. Comparativ cu anul 2000, în 2017 a fost redus numărul cazurilor de oreion de la 1.943 la 78 şi de hepatită virală B de la 751 la 23. Implementarea vaccinului contra infecției rotavirale a favorizat reducerea numărului de bolnavi de la 782 în anul 2012, la 396 de cazuri în anul 2017.

Biroul Regional European al Organizației Mondiale a Sănătății a anunţat că, ultima săptămână a lunii aprilie a fost declarată „Săptămâna Europeană a Imunizărilor”. Republica Moldova, alături de toate țările din regiunea europeană, s-a alăturat la acest eveniment şi va desfăşura acţiuni menite să crească gradul de conștientizare privind dreptul și responsabilitatea fiecărei persoane de a fi protejat împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.