Substanțe chimice și mărfuri de larg consum, ridicate la frontiera moldo-ucraineană

Un cetățean moldovean riscă să fie cercetat penal pentru încercarea de a introduce în țară pesticide chimice interzise și alte bunuri de larg consum nu au fost declarate. Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii precedente în punctul de trecere local al frontierei Medveja.

Contrabanda_substante chimice (1)

Foto: border.gov.md

La linia de control în direcția intrare pe teritoriul R. Moldova s-a prezentat cetățeanul în vârstă de 38 ani, locuitor al satului Medveja, raionul Briceni. Acesta era la volanul unui mijloc de transport de model Ford Tranzit cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești.

Polițiștii de frontieră își desfășurau activitățile de serviciu în cadrul operațiunii SILVER AXE III, fapt ce a necesitat efectuarea controlului asupra microbuzului. În timpul verificării au fost depistate în salonul acestuia 200 fiole ce conțineau substanță chimică cu toxicitate folosită în agricultură pentru distrugerea dăunătorilor. Mai mult decât atât sub bancheta din față au fost găsite mărfuri de larg consum (articole vestimentare și produse de îngrije a părului), ascunse de la control. Audiat, bărbatul și-a recunoscut vina întrucât știa despre substanța chimică interzisă și a comunicat că le-a procurat în scop personal.

Produsele depistate au fost ridicate conform procedurii legale, iar pesticidele chimice vor fi supuse expertizei. Persoana este  documentată în continuare de către inspectorii PF din DR Nord, aceasta riscă să fie cercetată penal pentru acțiuni de contrabandă.

Contrabanda_substante chimice (2)

Foto: border.gov.mdCategorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.