Drapelul istoric al lui Ștefan cel Mare și Sfânt, la toate primăriile din R. Moldova

Fiecare primărie din ţară va primi, începând de astăzi, câte un drapel de stat, dar şi drapelul istoric al lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Preşedintele Igor Dodon afirmă că „primele drapele vor fi propuse celor 300 de localităţi care au semnat declaraţii pentru menţinerea statalităţii şi independenţei R. Moldova”.

Primarie

Foto: moldovenii.md

Drapelul istoric va fi repartizat apoi în celelalte localități ale țării. Potrivit șefului statului, săptămâna trecută, Comisia Națională de Heraldică de pe lângă președinte a aprobat conferirea statutului legal de simbol național istoric al Moldovei drapelului purtat de Ștefan cel Mare în ziua de 12 septembrie 1485.

Președintele a ținut să precizeze că drapelele istorice, în calitate de simboluri naționale, își găsesc reglementarea în legislația mai multor state și că a propus implementarea acestei prevederi și în R. Moldova.

„Această inițiativă nu are intenția de a schimba Drapelul de Stat al R. Moldova, ci doar de a recunoaște drapelul nostru istoric, fiind parte a istoriei Moldovei. Prin această inițiativă legislativă, dorim să sporim interesul societății față de istoria și cultura Moldovei, să contribuim la cultivarea spiritului patriotic al cetățenilor și la consolidarea statalității Republicii Moldova”, a notat Dodon pe Facebook.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.