Chiril Gaburici le recomandă șefilor unei instituții să își facă meseria, fără implicarea sa

La o săptămână de la inspecția drumului principal din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a venit ieri cu noi indicații către instituțiile responsabile, pentru a soluționa definitiv problema camioanelor care circulă prin localitate.

Chiril Gaburici

Chiril Gaburici. Foto: telegraph.md

Chiril Gaburici a cerut Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să instaleze, la intrarea în satul Bulboaca, un cântar de control permanent, pentru verificarea greutății pe axă a mașinilor de mare tonaj, pentru a nu permite accesul în localitate a camioanelor care depășesc greutatea de 12 tone.

De asemenea, a fost identificată o porțiune de drum pe care pot circula camioanele. Ministrul Gaburici a rugat ajutorul Inspectoratului Național de Patrulare, pentru a redirecționa camioanele pe traseul identificat – M-5 (E-58).

Totodată, Chiril Gaburici a indicat Administrației de Stat a Drumurilor să efectueze lucrările de reparație a drumului de ocolire Bulboaca, respectând termenii contractuali – până la sfârșitul lunii august, pentru a degaja traficul pe aceste porțiuni de drum.

Săptămâna trecută, ministrul Economiei și Infrastructurii a sesizat problema circulației camioanelor de mare tonaj care traversează localitatea Bulboaca. Chiril Gaburici a dat indicații responsabililor de la ANTA să monitorizeze traficul rutier și să aplice amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere. Potrivit informațiilor, timp de o săptămână, inspectorii ANTA au întocmit 7 procese-verbale și a aplicat amenzi în valoare totală de 25.640 lei. Cea mai mare amendă a fost de 11.500 lei.

Camioane_drum

Foto: mei.gov.md

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Si corect, noi trebuie sa protejam drumurile. Chiar daca nu sunt in stare extrem de bune, dar pe celea care le avem sa le pastram si pe parcurs sa facem altele.

    Apreciază

  2. Iar daca nu isi fac meseria, sa-si dea demisia! Sau sa fie dati afara, cum a facut premierul Filip cu seful de la Statistica

    Apreciază

  3. ce sa faci, a obisnuit moldoveanul ca timpul sovietic sa fie manat de cineva si daca nu-i da nimeni indicatii sta si se odihneste!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.