La o săptămână de la inspecția drumului principal din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a venit ieri cu noi indicații către instituțiile responsabile, pentru a soluționa definitiv problema camioanelor care circulă prin localitate.

Chiril Gaburici

Chiril Gaburici. Foto: telegraph.md

Chiril Gaburici a cerut Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să instaleze, la intrarea în satul Bulboaca, un cântar de control permanent, pentru verificarea greutății pe axă a mașinilor de mare tonaj, pentru a nu permite accesul în localitate a camioanelor care depășesc greutatea de 12 tone.

De asemenea, a fost identificată o porțiune de drum pe care pot circula camioanele. Ministrul Gaburici a rugat ajutorul Inspectoratului Național de Patrulare, pentru a redirecționa camioanele pe traseul identificat – M-5 (E-58).

Totodată, Chiril Gaburici a indicat Administrației de Stat a Drumurilor să efectueze lucrările de reparație a drumului de ocolire Bulboaca, respectând termenii contractuali – până la sfârșitul lunii august, pentru a degaja traficul pe aceste porțiuni de drum.

Săptămâna trecută, ministrul Economiei și Infrastructurii a sesizat problema circulației camioanelor de mare tonaj care traversează localitatea Bulboaca. Chiril Gaburici a dat indicații responsabililor de la ANTA să monitorizeze traficul rutier și să aplice amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere. Potrivit informațiilor, timp de o săptămână, inspectorii ANTA au întocmit 7 procese-verbale și a aplicat amenzi în valoare totală de 25.640 lei. Cea mai mare amendă a fost de 11.500 lei.

Camioane_drum

Foto: mei.gov.md

Reclame