Guvernul indexează cu 5% bursele elevilor și studenților, începând cu 1 ianuarie 2018. O hotărâre în acest sens a fost aprobată ieri, în cadrul ședinței Executivului, în scopul stimulării elevilor și studenților cu performanțe academice.

Studenti

Foto: hunedoaralibera.ro

Bursele se vor majora pentru elevii din învăţământul profesional tehnic, studenţii la licenţă şi master, doctoranzi, postdoctoranzi, medicii secundari clinici și cei rezidenţi. Astfel, studenții care primeau până acum 800 de lei, vor primi 840 de lei, iar pentru elevii din învățământul profesional tehnic postsecundar bursa va spori de la 630 la 660 de lei.

Totodată, doctoranzii din anul I care beneficiau de 1050 de lei, vor obține 1100 de lei, la fel ca și medicii rezidenți în anul I. Bursa Republicii crește de la 1385 de lei la 1455 de lei, iar Bursa Guvernului – de la 1155 la 1210 de lei.

Majorările efectuate vor contribui la creșterea atractivității și competitivității instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic, precum și la fortificarea sistemului de învățământ profesional din țara noastră.

Reclame