Pavel Filip: Pentru prima dată, R. Moldova va controla înmatricularea mașinilor din regiunea transnistreană

Pentru prima dată, R. Moldova va controla înmatricularea mașinilor din regiunea transnistreană, acestea fiind înregistrate în Registrul de stat al R. Moldova.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Proprietarii autovehiculelor vor primi certificate de înmatriculare, conform tuturor rigorilor Convenției de la Viena. Acest lucru a devenit posibil după semnarea deciziei protocolare dintre Chișinău și Tiraspol cu privire la plăcuțele de înmatriculare neutre, care oferă cetățenilor din regiunea transnistreană posibilitatea de a călători peste hotare cu mașinile proprii.

Introducerea plăcuțelor de înmatriculare pentru mașinile din regiune a fost unul dintre angajamentele luate în noiembrie anul trecut, în cadrul negocierilor în formatul „5+2” de la Viena.

Prim-ministrul a menționat și alte progrese în reglementarea transnistreană, între care și asigurarea accesului agricultorilor din raionul Dubăsari la terenurilor lor, situate după traseul Tiraspol-Râbniţa. De asemenea, au fost depășite unele probleme privind funcționarea școlilor din regiunea transnistreană cu predare în grafie latină, a fost deschis podul Gura Bîcului – Bîcioc, iar în prezent este în proces de implementare decizia protocolară referitoare la telefonie, în acest sens fiind determinantă atitudinea operatorilor de telefonie mobilă.

Pavel Filip a mulțumit echipei care a lucrat pentru obținerea acestor realizări pe dimensiunea transnistreană, precum și OSCE, salutând rolul pozitiv al organizației în procesul de negocieri.

Reclame


Categorii:Transnistria

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Acesta este un pas evident spre imbunatatirea modului de trai a oamenilor din Transnistria, dar pana ca sa ajunga la normal mai este mult de lucru, acesta fiind un pas decisiv in dezvoltarea relatiilor diplomatice.

    Apreciază

  2. Normal, asa cum ne verifica pe noi asa sa-i verifice si pei.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.