Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au reținut un lot de 30 mii de țigarete, pregătit pentru transportarea acestuia ilegal în țara vecină. În flagrant a fost reținut un cetățean moldovean, bănuit de implicare în activități de contrabandă cu produse de tutungerie.

Politia de Frontiera_contrabanda_tigari

Foto: border.gov.md

Astfel, în baza unei informații operative, polițiștii de frontieră au desfășurat mai multe acțiuni pe linia combaterii traficului ilegal de bunuri în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Costești”.

Ofițerii de investigații și inspectorii de frontieră au depistat o persoană în timp ce transporta colete spre linia de frontieră. După o perioadă de monitorizare a acțiunilor s-a intervenit în forță. În acel moment, persoana a încercat să fugă de la fața locului, însă nu i-a reușit, fiind reținută. Din cercetările primare s-a aflat că este vorba despre un cetățean moldovean de 31 de ani, locuitor al sat. Petrușeni, raionul Râșcani, pe numele căruia există informație că ar fi implicat în activități de contrabandă cu țigări. Totodată, la locul reținerii s-au depistat trei colete, în care se aflau 1500 de pachete de țigări marca „Ritm”.

În cadul audierii, moldoveanul a recunoscut intențiile sale de a transporta ilegal țigări în România.

Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră au luat măsura ridicării ţigaretelor în vederea confiscării și continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor. Făptașul va fi amendat contravențional.

Reclame