Burse de Merit pentru 50 de studenți și masteranzi din R. Moldova

Cincizeci de studenți și masteranzi de la zece universități din Moldova au primit Burse de Merit, în valoare de 12 mii de lei. Câștigătorii au fost selectați de către o comisie independentă, din totalul celor 215 dosare depuse, transmite IPN.

Studenti_masteranzi

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Programul Burse de Merit este la cea de-a XXII-a ediție. Olga Rusu, coordonator de program, Centrul de Informații Universitare, spune că, față de anul trecut, când studenții au putut să-și aleagă o temă liberă pentru eseul prezentat, în acest an au fost propuse patru teme, din care aplicanții au putut să o aleagă pe cea preferată. Olga Rusu spune că bursierii sunt cei mai buni, nu doar pentru faptul că au nota zece pe linie, dar și pentru că dau dovadă de implicare civică, contribuind astfel la dezvoltarea societății.

Secretarul de stat în domeniul educației în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, a remarcat că Bursele de Merit vin să aprecieze și să încurajeze excelența intelectuală, care se obține prin muncă asiduă și constantă, prin reușite academice înalte şi cercetarea ştiinţifică. „Sunteți niște catalizatori ai schimbărilor, viitori pedagogi, medici, cercetători, ingineri ai acestei țări.Vă felicit și îi felicit deopotrivă pe părinții și profesorii voștri care v-au suținut și v-au ghidat ca să deveniți învingători”, a spus Angela Cutasevici.

Prezent la ceremonia de decernare a premiilor, președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului, Vladimir Hotineanu, i-a îndemnat pe tineri să nu plece din țară. „Fiecare generație are un tineret foarte bun, dar voi sunteți cei mai buni din această generație”, a menționat Vladimir Hotineanu.

Mihaela Josan, bursieră, de la Universitatea de Stat din Moldova, spune că a muncit foarte mult pentru a obține performanță. „Pe lângă notele de nouă și zece pe care le-am obținut, am participat activ la conferințele științifice studențești, am făcut ore de voluntariat, m-am imlicat în diverse proiecte. Cred că am avut un dosar destul de bun”, a spus studenta.

Alexandru Brecico, student la Academia de Studii Economice, a spus că proiectul Burse de Merit promovează educația de calitate și motivează tinerii să studieze conștiincios. O altă studentă, Cătălina Platon, tot de la ASEM, crede că această bursă este nu doar o motivație de a învăța bine, dar și o încurajare de a rămâne în țară.

Concursul Burse de Merit a fost lansat în anul 1996, la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extra-curriculare ale studenţilor din Moldova. Din anul 2003, concursul este organizat de către Centrul de Informații Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Moldova. În cadrul celor XXII de ediții ale programului au participat 5500 de studenţi, dintre care 1450 au beneficiat de Burse de Merit.

Programul este susținut financiar de banca „Moldova Agroindbank” şi compania „Orange Moldova”. Parteneri ai evenimentului sunt Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova şi Agenţia de publicitate Kim Art, iar parteneri media – Revista Săptămâna, Cotidianul Timpul, Ziarul de Gardă şi Agenţia de presă IPN.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.