Întrevedere Filip-Hahn, la Bruxelles. Oficialii au discutat despre implementarea reformelor în R. Moldova

Importanța impulsionării reformelor care să asigure o calitate mai bună a vieții oamenilor a fost subliniată astăzi de către premierul Pavel Filip și Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn. Oficialii s-au întâlnit la Bruxelles, după reuniunea Consiliului de Asociere RM-UE.

Pavel Filip_Johannes Hahn

Pavel Filip și Johannes Hahn. Foto: gov.md

Pavel Filip și Johannes Hahn au trecut în revistă evoluţiile privind programele de suport bugetar şi de asistenţă pentru ţara noastră, menționând că discuţiile din cadrul Consiliului au reconfirmat intensitatea cooperării cu UE.

Prim-ministrul a reiterat atenția pe care o acordă personal reformei sectorului justiţiei şi continuării reformei administraţiei publice. Investigarea fraudei bancare şi sancționarea persoanelor vinovate constituie o altă preocupare a guvernării, alături de implementarea mecanismelor legislative și instituționale pentru prevenirea unor astfel de pericole.

Premierul a menționat că alegerile parlamentare din acest an au o conotaţie importantă pentru viitorul parcursului european al ţării, inclusiv sub aspectul configuraţiei pe care o va avea viitoarea coaliţie de guvernare. Pavel Filip și-a exprimat speranța că forțele politice pro-europene vor da dovadă de maturitate și vor ști să protejeze progresele înregistrate în procesul de integrare europeană.

Valorificarea asistenţei macrofinanciare este un alt element cheie al dialogului Republicii Moldova cu UE. Estimările indică existenţa premiselor necesare pentru îndeplinirea condiţiilor şi pentru celelalte două tranşe.

Comisarul european a salutat rezultatele obţinute de autorități în promovarea reformelor şi a subliniat că UE va susţine în continuare acţiunile orientate spre dezvoltarea democraţiei şi a statului de drept.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit participarea Republicii Moldova în cadrul dimensiunii multilaterale a Parteneriatului Estic. Johannes Hahn a apreciat implicarea activă şi angajamentul Moldovei în atingerea obiectivelor stabilite pentru anul 2020.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.