Pavel Filip: Alegerile parlamentare din toamnă vor fi un referendum pentru Europa și pentru democrație

Alegerile parlamentare din toamnă vor fi un referendum pentru Europa și pentru democrație, este bine ca toți cei care privesc cu încredere și speranță către Vest să-și exprime opțiunea și să nu permită nicio ambiguitate. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip într-un interviu pentru un portal din capitală, citat de Moldpres.

Votare_vot_alegeri_urna

Foto: someseanul.ro

Premierul a specificat că Guvernul pe care îl conduce va munci şi în continuare pentru a oferi cetățenilor motive să „îmbrățișeze integrarea europeană”.

„Suntem deja o majoritate, dar această majoritate trebuie consolidată și cultivată. Politicile bine gândite și cu efect direct în viața de zi cu zi pot face diferența între o majoritate timidă și una super-mobilizată. Reformele anunțate pentru acest an și proiectele pe care le vom implementa, unele cu sprijin financiar european, au exact acest obiectiv: mai multă mobilizare, mai multă încredere, o Moldovă care reușește în Europa”, a opinat Filip.

Şeful Executivului a menţionat că în mai puțin de doi ani și jumătate, Guvernul a înregistrat mai multe realizări care vor convinge cetățenii să opteze pentru calea europeană a Moldovei.

„Am restabilit relația cu partenerii externi ai țări și am reconfirmat angajamentul pentru integrarea europeană. Avem o relație de succes, bazată pe încredere și rezultate, cu Bruxelles-ul; finanțarea europeană ne-a permis să reluăm investițiile și să generăm încredere și în rândul mediului de business străin, care a văzut că are rost să investească în Republica Moldova. Relația cu FMI merge foarte bine – economia noastră are baze mult mai sănătoase, am restructurat și însănătoșit sectorul bancar, care acum este gata pentru investiții, precum cea pe care a făcut-o Banca Transilvania. În plan intern, am generat în fiecare an creștere economică și am căutat o distribuire echitabilă a beneficiilor creșterii economice. Am majorat salariul minim, am crescut salariul mediu şi salariile în mediul public, începând cu educația și sănătatea, am indexat pensiile și ajutoarele sociale și am ieftinit medicamentele”, a spus Filip.

Premierul a adăugat că în ultimele șase luni de mandat, Executivul se va mobiliza şi mai mult pentru a arăta încă o dată că „Moldova are o mentalitate europeană, iar cabinetul Filip este cel mai european pe care l-a avut țara după 2009”.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. sunt mai mult decat sigur ca cc 60% de moldoveni sunt pro-Europa doar ca s-au dezamagit in unii politicieni, dar se vede clar ca sa intorc lucrurile la normalitate

    Apreciază

  2. Important sa vina la putere pro-europeni, dar nu falsi-pro-europeni ca Nastase care si-a permis sa faca alianta cu pro-rusii.

    Apreciază

  3. Mai intii sa trecem de cele locale din Chisinau! Daca Nastase o sa umble asa infirnat, si nu se vor uni toti pro-europenii, avem sanse sa dam primaria pe mina socialistilor

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.