Un cetățean al Ucrainei pasibil de cercetare penală pentru tentativa de a introduce pe teritoriul R. Moldova 94 litri de producție chimică, ce urma să fie utilizată în agricultură. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere Grimăncăuți în seara zilei de ieri, 3 mai, în cadrul operațiunii AXE III.

Pesticide (1)

Foto: border.gov.md

Pe direcția intrare în țară s-a apropiat la linia de control mijlocul de transport Volkswagen Golf înmatriculat pe teritoriul Ucrainei, fiind condus de un bărbat, cetățean al aceluiași stat. În timpul formalităților de control, bărbatul în vârstă de 49 ani a comunicat că scopul vizitei în R. Moldova ar fi unul personal și nu ar avea nimic de declarat. Ulterior, polițiștii de frontieră în comun cu angajații Serviciului Vamal au acționat în baza unei informații operative, fiind desfășurate verificări adiționale asupra mijlocului de transport. Ca urmare, au fost depistate 21 butelii a câte 4,5 litri fiecare, pline cu soluție chimică destinată prelucrării și cultivării pământului. Acestea au fost camuflate sub bancheta din spate a mașinii și în locul dispus pentru roata de rezervă.

Cele găsite au fost ridicate conform procedurii legale, iar cazul urmează a fi examinat împreună cu Serviciul Vamal sub toate aspectele pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Persoana va fi cercetată penal pentru acțiuni de contrabandă.

Operațiunea AXE III se desfășoară în scopul contracarării cazurilor de introducere în R. Moldova și comercializare a pesticidelor contrafăcute sau neomologate.

Pesticide (2)

Foto: border.gov.md

Reclame