Președintele Igor Dodon susține că premierul Pavel Filip ar trebui „să examineze oportunitatea unei demisii onorabile acum, după ce a declarat că e gata să cedeze guvernarea unor forțe străine”, făcând referire la declarațiile dintr-un interviu acordat de șeful Guvernului de la Chișinău, notează Radio Chișinău.

Igor Dodon

Igor Dodon. Captură video: privesc.eu

Igor Dodon a declarat, într-o postare pe Facebook, că Pavel Filip vrea să implic UE in negocierile pentru viitorul guvern și, în opinia lui, aceasta este neconstituțional.

„Pro-europenii ne acuză pe noi de relația de prietenie cu Rusia, dar ei invită comisarii europeni la modul direct să le facă guvernul după alegeri. (…) Dar nu vor reuși nimic, nicio negociere nu îi va ajuta, pentru că ei toți vor fi în opoziție după alegerile din toamnă. Timpul eurounioniștilor e pe ducă, după aproape 10 ani de guvernare incompetentă și dezastruoasă”, a declarat președintele R. Moldova.

Astfel, Igor Dodon face referire la declarațiile prim-ministrului acordate în cadrul unui interviu pentru tribuna.md. „Într-un an important pentru țara noastră, avem nevoie de toată susținerea de la Bruxelles pentru a stabiliza parcursul european și a mobiliza cât mai mulți cetățeni în favoarea proiectului de țară. De exemplu, partenerii UE pot media un acord politic între forțele pro-europene post-2019 și ar fi foarte bine dacă ar face un apel la responsabilitate. În plus, suntem preocupați de cum putem securiza spațiul informaţional  național pentru a nu deveni victimă a unor atacuri în preajma alegerilor parlamentare, iar expertiza UE poate fi foarte utilă”, a afirmat Pavel Filip, răspunzând la întrebarea referitor la mesajul pe care îl transmite oficialilor europeni, înainte de vizita de la Bruxelles.

Ieri, prim-ministrul a participat la Consiliul de Asociere UE – R. Moldova.

Reclame