Dodon îl face praf pe Filip: „Timpul eurounioniștilor e pe ducă”

Președintele Igor Dodon susține că premierul Pavel Filip ar trebui „să examineze oportunitatea unei demisii onorabile acum, după ce a declarat că e gata să cedeze guvernarea unor forțe străine”, făcând referire la declarațiile dintr-un interviu acordat de șeful Guvernului de la Chișinău, notează Radio Chișinău.

Igor Dodon

Igor Dodon. Captură video: privesc.eu

Igor Dodon a declarat, într-o postare pe Facebook, că Pavel Filip vrea să implic UE in negocierile pentru viitorul guvern și, în opinia lui, aceasta este neconstituțional.

„Pro-europenii ne acuză pe noi de relația de prietenie cu Rusia, dar ei invită comisarii europeni la modul direct să le facă guvernul după alegeri. (…) Dar nu vor reuși nimic, nicio negociere nu îi va ajuta, pentru că ei toți vor fi în opoziție după alegerile din toamnă. Timpul eurounioniștilor e pe ducă, după aproape 10 ani de guvernare incompetentă și dezastruoasă”, a declarat președintele R. Moldova.

Astfel, Igor Dodon face referire la declarațiile prim-ministrului acordate în cadrul unui interviu pentru tribuna.md. „Într-un an important pentru țara noastră, avem nevoie de toată susținerea de la Bruxelles pentru a stabiliza parcursul european și a mobiliza cât mai mulți cetățeni în favoarea proiectului de țară. De exemplu, partenerii UE pot media un acord politic între forțele pro-europene post-2019 și ar fi foarte bine dacă ar face un apel la responsabilitate. În plus, suntem preocupați de cum putem securiza spațiul informaţional  național pentru a nu deveni victimă a unor atacuri în preajma alegerilor parlamentare, iar expertiza UE poate fi foarte utilă”, a afirmat Pavel Filip, răspunzând la întrebarea referitor la mesajul pe care îl transmite oficialilor europeni, înainte de vizita de la Bruxelles.

Ieri, prim-ministrul a participat la Consiliul de Asociere UE – R. Moldova.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Timpul pro-rusilor e pe duca, pentru ca deja toti exportatorii s-au indreptat spre UE, iar cu Rusia nu mai avem colaborari

    Apreciază

  2. lui Dodon i s-a suit urina la cap dupa parada de 1 mai unde a gramadit toata gloata de ”scotina” fara creieri…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.