Kim Jong-un transmite Chinei că dorește dezarmarea nucleară

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, i-a transmis Consilierului de Stat al Chinei, Wang Yi, aflat în vizită în Corea de Nord, că rămâne fidel ideii de dezarmare nucleară, conform Ministerului de Externe din China, scrie Reuters.

Kim Jong-un

Kim Jong-un. Foto: news.ro

Wang Yi, se află în vizită în Coreea de Nord după summitul istoric de săptămâna trecută dintre preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong-un.

La întâlnirea din capitala Nordului, Kim i-a transmis lui Wang că schimbările pozitive recente din peninsulă sunt benefice pentru o rezoluţie de pace, conform Ministerului de Externe chinez.

„Kim Jong-un a declarat că obţinerea unei dezarmări nucleare a peninsulei coreene rămâne poziţia fermă a Nordului”, se arată în comunicatul ministerului.

Wang a declarat că discuţiile de la summitul de săptămâna trecută au creat oportunitatea unei rezoluţii politice.

„China este dispusă să menţină comunicarea cu Coreea de Nord privind această problemă şi să intensifice coordonarea dintre cele două ţări şi doreşte să joace un rol pozitiv în căutarea unei soluţii politice pentru problema din peninsula coreeană”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte dialogul dintre Coreea de Nord şi SUA, Wang a declarat că speră că va fi unul de succes şi că se va face un progres semnificativ în cadrul viitorului summit dintre Kim şi Donald Trump.

China este cel mai important aliat economic şi diplomatic al Coreei de Nord, cu toate că a avut o atitudine critică faţă de testele nucleare ale Nordului din trecut şi a susţinut sancţiunile ONU pentru statul nord-coreean.

News.ro

Reclame


Categorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.