Valeriu Munteanu, candidatul PL pentru funcţia de primar al capitalei, cere retragerea unui număr al ziarului PSRM, pe motiv că pe paginile unde este promovat candidatul Ion Ceban apar persoane oficiale străine, precum Vladimir Putin sau Alexandr Lukaşenko.

Valeriu Munteanu

Valeriu Munteanu. Foto: timpul.md

Munteanu s-a adresat în judecată, unde a cerut lichidarea stocului, pe motiv că acesta contravine Codului Electoral.

În contestaţie, Dodon şi Ceban figurează în calitate de pârâţi.

Într-o postare pe Facebook, Valeriu Munteanu aduce drept exemplu paginile unui număr al ziarului PSRM, în care apar trei şefi de stat. El îşi argumentează sesizarea depusă la Judecătoria Chişinău, prin faptul că, „începând cu prima pagină și pe tot parcursul ziarului utilizat în calitate de material electoral este expusă imaginea lui Igor Dodon și a unor persoane oficiale străine, precum Vladimir Putin, Aleksandr Lukașenko și, mai grav, a unei persoane autodeclarate ca fiind oficial, conducătorul regimului neconstituțional din stânga Nistrului, Vadim Crasnoselschi, fapt ce contravine art.52 din Codul Electoral. Am solicitat lichidarea stocului ziarului și interzicerea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a se implica sub orice formă în susținerea lui Ion Ceban, candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău”

De cealaltă parte, Ceban spune că ziarul are doar conţinut strict informativ, iar dacă instanţa va constata încălcări, atunci decizia va fi executată.

„Noi informăm populaţia, o dată pe lună şi este o ediţie naţională, nu are nicio treabă cu campania electorală locală şi nu veţi găsi acolo îndemnuri, probabil de chemare la vot. Ceea ce ţine de preşedinte, după cum îmi spun juriştii, în calitate de persoană fizică el poate să facă acest lucru. Dacă există vreun impediment de ordin juridic, nu este decât să ne conformăm”, a menţionat Ceban, citat de trm.md.

Instanţa urmează să se pronunţe, pe acest caz, în termen de trei zile.

Reclame