Președintele Parlamentului Andrian Candu, în calitate de Ambasador al siguranței rutiere, a salutat lansarea Proiectului „Bunicii Grijulii”, care va mobiliza persoanele de vârsta a treia în educarea tinerei generații și în crearea unui mediu sigur în trafic pentru copii.

Candu

Andrian Candu. Foto: parlament.md

Candu a menționat că primul care i-a povestit despre acest proiect a fost feciorul său de 8 ani.

„M-a impresionat și bucurat existența acestui proiect minunat. Mă bucur că o societatea întreagă s-a mobilizat pentru a găsi soluții în vederea reducerii accidentelor rutiere”, a spus Andrian Candu la deschiderea evenimentului.

Deși acțiunile întreprinse de autorități au redus în ultimii ani cu 30% numărul accidentelor rutiere, trebuie continuate eforturile comune pentru ca mai mulți oameni să fie în siguranță în trafic, susține președintele Parlamentului.

Pentru sprijinul oferit campaniei „Bunicii grijulii”, Andrian Candu a fost premiat de organizatorii evenimentului.

Scopul proiectului este să ofere copiilor siguranță în drum spre școală și la întoarcerea de la instituțiile de învățământ, precum și să consolideze legătura între generații. Până la această oră, peste 600 de seniori voluntari s-au implicat în program. „Bunicii grijulii” este un proiect realizat în parteneriat de societatea civilă, Inspectoratul General al Poliției, administrația publică locală și instituțiile de învățământ din întreaga țară.

Reclame