Atâta timp cât Igor Dodon este preşedinte, pe teritoriul Moldovei nu vor fi baze NATO. Despre aceasta Dodon a declarat într-un interviu pentru postul rusesc de televiziune „Zvezda”, citat de Infotag.

igor-dodon_kremlin

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Şeful statului a subliniat că fără acordul lui nu are nicio şansă să plaseze baze NATO în R. Moldova.

„Am mers la toate bazele noastre militare din republică. Acum nu există niciun fel de amenințări și încercări de a construi baze străine pe teritoriul Republicii Moldova și sunt sigur că nu vor fi nici în viitorul apropiat”, a spus Dodon, menționând că majoritatea cetățenilor sunt împotriva bazelor militare străine în țară.

Potrivit lui, „chiar dacă cineva ar încerca să obțină acest lucru cu ajutorul Curții Constituționale, vor exista revolte populare și aceasta se va sfârși rău pentru cei care vor lansa acest proces”.

Dodon a negat zvonurile potrivit cărora Parlamentul Moldovei discută despre introducerea unui regim de vize cu Rusia.

„Nu există un asemenea proiect de lege. Faptul că unii extremişti de dreapta fac aşa declarații… Oameni ciudaţi sunt peste tot. Nu există un astfel de proiect și cred că nici nu va fi”, a spus el, exprimând convingerea că introducerea regimului de vize cu Rusia ar fi o decizie greșită, deoarece Chișinăul a avut întotdeauna relații bune cu Moscova.

„Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, mai mult de 65%, consideră Rusia un stat prietenos. Prin urmare, nu există astfel de proiecte. Și sunt sigur că nu vor fi”, a spus Dodon.

El l-a numit pe președintele Vladimir Putin „un patriot și un om inteligent care este gata să facă compromisuri și să înțeleagă cealaltă parte”.

Reclame