106 grădiniţe din cele 159 din municipiul Chişinău îşi vor sista temporar activitatea pe parcursul verii, pentru o perioadă nu mai mare de 42 de zile.

Gradinita_alimentatie

Foto: eumama.md

Potrivit şefei interimare a Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, Rodica Guțu, decizia de sistare temporară a activităţii grădiniţelor a fost luat în urmă consultărilor publice cu angajaţii instituţiilor preşcolare şi părinţii.

„Începând cu data de 2 iunie, își vor suspenda activitatea temporar 29 de instituții, în iulie – 64 și în august – 13 instituții. În total, va fi sistată temporar activitatea a 106 instituții de educație timpurie. Activitatea grădinițelor va fi întreruptă pentru reparații capitale și curente”, a menționat Rodica Guțu, potrivit Radio Moldova.

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, i-a îndemnat pe responsabilii din cadrul grădinițelor să comunice eficient cu părinții.

„Este forate importat să anunțat din timp părinții despre faptul că grădinițelor vor fi închise, ca ei să-și poată planifica concediile. În cazul în care nu-și pot lua vacanță, comunicați-le unde pot să-și ducă copii, astfel încât disconfortul să fie minimal”, a punctat edilul interimar.

Cele 159 de instituții de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău sunt frecventate de aproximativ 38 de mii de copii.

Reclame