35 de ONG-uri au relansat Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte. Organizaţia îşi propune să monitorizeze procesele electorale şi comportamentul mass-media, să desfăşoare activităţi de informare îndreptate spre asigurarea dreptului la vot al tuturor categoriilor de cetăţeni.

Coalitia Civica pentru Alegeri Libere si Corecte

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

„Vom urmări ca această campanie electorală să se desfăşoare în conformitate cu prevederile cadrului electoral. Vom vedea cum subiecţii electorali îşi realizează dreptul de a pleda pentru sau împotriva cuiva. De asemenea, vom fi atenţi dacă ei se abţin de la utilizarea diverselor metode inadecvate de campanie. Dorim ca această campanie să fie una curată, în care informaţiile se răspândesc liber, nu înjosesc demnitatea umană. Vom mai urmări ca organele abilitate să ia măsuri prompte pentru a contracara eventualele cazuri de utilizare a resurselor administrative. Vom avea grijă să nu fie o implicare a bisericii şi a clericilor în agitaţia electorală, toţi concurenţii electorali să fie trataţi în mod imparţial de către autorităţile electorale. Vom monitoriza dacă finanţarea acestor campanii este efectuată transparent şi din surse legale”, a declarat reprezentantul Promo-Lex, Nicolae Panfil.

La final, potrivit lui Nicolae Panfil, „Coaliția Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte va evalua, în ce măsură aceste principii au fost respectate, şi în ce măsură au avut loc într-un final alegeri libere, corecte, democratice şi transparente”.

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte a fost constituită în anul 2005, la inițiativa a 12 organizații neguvernamentale, cu scopul de a contribui la asigurarea unor alegeri libere, corecte, transparente și democratice.

Reclame