Ce trebuie să înțeleagă candidații la șefia Primăriei Chișinău

Candidații la alegerile noi din municipiul Chișinău pentru funcția de primar general trebuie să înțeleagă arta de a conduce. De la viitorul primar, de asemenea, se așteaptă fapte concrete și înțelegerea grijilor oamenilor. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2, transmite IPN.

Primaria Chisinau

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Primarul comunei Budești, Nina Costiuc, consideră că toți candidații la șefia Primăriei Chișinău trebuie să înțeleagă că arta de a conduce prevede trei lucruri – se conduce de lege, conduce oameni, nu întotdeauna vor fi în funcție. „Deci, trebuie ca cel care pretinde să fie primar general al capitalei să cunoască legile, să le respecte, să aibă o experiență vastă de viață și să-și dea bine seama că are de condus oameni”, spune Nina Costiuc. Potrivit ei, acum oamenii nu mai pot fi manipulați.

Edilul orașului Cricova, Valentin Guțan, susține că alegătorii s-au învățat să nu mai creadă în programe care nu ar putea fi realizate nici în o sută de ani. Primarul susține că unele programe ale candidaților sunt realiste, iar altele sunt imposibil de realizat. Potrivit lui, oamenii așteaptă fapte concrete de la viitorul primar. „Chișinăul nu ar avea nevoie de un om politic, dar de un administrator, manager, de un gospodar. Ar avea nevoie de o persoană care se va pătrunde de grijile și problemele cetățenilor și are capacitatea să intervină. Să nu existe probleme importante și mai puțin importante, ca oamenii să simtă grija pe care o are primarul față de locuitorii urbei”, spune Valentin Guțan.

Localitățile Budești și Cricova intră în componența municipiului Chișinău, iar primarii acestora își exercită mandatul timp de mai mult de 20 de ani.

Alegerile noi în municipiul Chișinău vor avea loc pe 20 mai.

Reclame


Categorii:Opinii

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.