Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat un observator internaţional în vederea monitorizării alegerilor locale noi ale primarilor din data de 20 mai. Potrivit vicepreşedintei CEC, Rodica Ciubotaru, observatorul este din România şi face parte din Asociaţia Pro Democraţia Club Târgu Neamţ.

CEC_urna_vot_votare

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

„Asociația Pro Democrația Club Târgu Neamţ a înaintat CEC-ului un demers privind acreditarea unei persoane în calitate de observator internaţional, în vederea monitorizării alegerilor locale noi ale primarilor din data de 20 mai. Propun să acredităm în calitate de observatori internaţional pe Claudiu Maxim, din partea Asociației Pro Democrația Club Târgu Neamţ. În activitatea sa persoana acreditată se va călăuzi de Constituţia Republicii Moldova, Codul Electoral şi prevederile Regulamentului privind statutul observatorilor şi procedura de acreditare a acestora”, a declarat Rodica Ciubotaru, potrivit Radio Moldova.

Tot ieri au fost acreditați și alți 115 observatori naționali din partea Asociației Obștești „MIRAD”, în vederea monitorizării alegerilor locale noi ale primarilor din data de 20 mai.

Reclame