Doi cetățeni de origine azeră, de 26 și 32 de ani, membri a unui grup criminal organizat ce își desfășura activitatea infracțională pe teritoriul Ucrainei, au fost reținuți marți, 8 mai, în urma unei operațiuni comune a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Inspectoratului Național de Investigații, Poliției de Frontieră și Serviciului de Informații și Securitate.

Suspecții au fost anunțați în căutare de către autoritățile de drept din Ucraina, pentru comiterea unui atac armat asupra unui grup de persoane, soldat cu decesul unei persoane și rănirea alteia.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că bărbații au traversat ilegal frontiera R. Moldova, intenționând să-și perfecteze acte false, după care să părăsească teritoriul R. Moldova, cu destinația Turcia, pentru eschivarea de la răspunderea penală.

PCCOCS conduce urmărirea penală pornită pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, persoanele fiind reținute pe un termen de 72 de ore. Ulterior, urmează a fi inițiată procedura de extrădare pentru a fi atrași la răspundere penală și în Ucraina.

Operațiunea a fost posibilă în colaborare cu autoritățile de drept ale Ucrainei.

Reclame