Peter Michalko: UE şi R. Moldova sunt foarte apropiate

Uniunea Europeană şi Republica Moldova sunt foarte apropiate, menţionează şeful Delegației UE la Chişinău, Peter Michalko, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei, marcată pe 9 mai. Potrivit lui, cele două părţi îşi construiesc relaţiile de cooperare în baza Acordului de Asociere, a regimului de călătorie fără vize şi a asistenţei care este oferită din partea UE pentru îmbunătăţirea standardelor de viaţă a cetăţenilor Republicii Moldova, transmite IPN.

Peter Michalko

Peter Michalko. Foto: eba.md

Peter Michalko spune că datorită proiectelor susținute de UE vor fi îmbunătăţite standardele de viaţă ale unui milion de oameni. Cinci oraşe din Moldova şi peste 220 de clădiri publice, şcoli şi grădiniţe se încălzesc acum mai ieftin şi mai bine datorită sprijinului oferit de UE. „Acum poţi circula mai uşor şi mai rapid în Moldova datorită Uniunii Europene. Peste 700 de km au fost construiţi cu sprijinul Uniunii Europene”, spune Peter Michalko.

Potrivit lui Peter Michalko, Uniunea Europeană ajută şi la îmbunătăţirea standardelor de management al finanţelor publice şi la folosirea mai bună şi mai credibilă al finanţelor publice. Totodată, ambasadorul afirmă că UE investeşte în extinderea şi îmbunătăţirea educaţiei vocaţionale şi în crearea Centrelor de Excelenţă. „Împreună cu statele membre ale UE aducem cele mai bune practici europene prin reformarea unor sectoare cheie ale economiei precum sănătatea, vama, siguranţa alimentară, lupta împotriva corupţiei sau prezervarea patrimoniului cultural”, spune şeful Delegaţiei UE.

Peter Michalko a invitat toţi cetăţenii, sâmbătă şi duminică, pe 12 şi 13 mai, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chișinău pentru a marca Ziua Europei în cadrul Orăşelului European.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Diferenț dintre guvernarile trecute si guvernarea actuala e ca guvernul Filip lucreaza pentru cetîțeni și ne modernizeaza țara ca sa facem parte din marea familie UE, iar guvernele anterioare au stiut doar sa ne minta și sa ne fure sa ne lase fara o bucat de pâne pe masa.

    Apreciază

  2. Imi place cum lucreaza Guvernul, lucreaza intr-adevar pentru cetateni si pentru bunastarea lor!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.