Dodon: R. Moldova și cetățenii ei au de pierdut dacă se implică în jocuri geopolitice

Conflictul geopolitic dintre Est și Vest este în plină desfășurare. Astfel, dacă se implică în jocuri politice internaționale, Republica Moldova și cetățenii ei au doar de pierdut. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: ria.ru

Șeful statului consideră că și Occidentul, și Federația Rusă au nevoie de anumite istorii de succes. Igor Dodon spune că sarcina sa în calitate de președinte este să convingă Federația Rusă și Occidentul ca punctul unde ar putea aceștia să găsească limbaj comun să fie Republica Moldova „Eu consider că după investirea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Federației Ruse lucrurile se vor calma, apele se vor liniști și se vor căuta puncte de tangență. Și sper foarte mult că punctul comun unde ar putea exista o înțelegere între Occident și Federația Rusă ar putea fi Republica Moldova”, spune șeful statului.

Președintele și-a expus viziunea asupra căii pe care trebuie să o parcurgă Republica Moldova într-o perspectivă apropiată. „O lăsăm ca țară neutră, facem tot posibilul ca să fie rezolvată problema transnistreană, unim țara și arătăm la toată lumea că noi putem găsi limbaj comun. Dacă eu voi reuși acest lucru în următorul 1-1,5 ani, eu voi considera că misiunea mea în Republica Moldova, cel puțin la prima etapă, am îndeplinit-o. Cu această agendă comună se va începe reunificarea Republicii Moldova. Noi avem foarte multe probleme, dar reunificarea țării ar putea da o speranță cetățenilor că țara are viitor”, a mai declarat președintele Igor Dodon.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.