Retragerea cetățeniei nu îl face pe Traian Băsescu să renunțe la ideea unirii

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, spune că retragerea cetățeniei moldovenești de către președintele Igor Dodon nu îl descurajează și nu îl face să renunțe la promovarea ideii unirii Republicii Moldova cu România, ca singură șansă pentru securitatea și prosperitatea cetățenilor moldoveni.

Traian Basescu

Traian Băsescu. Foto: tion.ro

La o conferință de presă la IPN, comentând hotărârea Curții de Apel Chișinău de menținere a deciziei instanței de fond, care a declarat legal decretul șefului statului de retragere a cetățeniei, Traian Băsescu a spus că este nemulțumit și se consideră nedreptățit, şi va contesta această decizie la Curtea Supremă de Justiție. „Nu sunt omul care să cedeze sau să-și înmoaie ideile numai pentru că președintele Dodon vrea să nu fiu cetățean al Republicii Moldova”, a declarat Traian Băsescu.

Temei pentru Igor Dodon ca să semneze decretul de retragere a cetățeniei au servit informațiile despre un dosar intentat în baza unei plângeri depuse de fost deputat român. Potrivit lui Traian Băsescu, în România funcționează prezumția nevinovăției, iar pentru perioada când figurezi într-un dosar, care nu este încă finalizat, organele de drept eliberează cazier unde este specificat faptul că persoana solicitantă nu are probleme cu justiția.

Traian Băsescu susține că dosarul în baza căruia Igor Dodon a cerut retragerea cetățeniei a fost ulterior închis, iar vinovăția sa nu a fost demonstrată. Băsescu a mai spus că lipsa cetățeniei moldovenești îl împiedică doar să devină președintele PUN, pe care vrea „să îl crească”, dar nu va renunța să susțină acest partid.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.