Delegația Uniunii Europene în R. Moldova a inaugurat sâmbătă, 12 mai, Orășelul European 2018. Evenimentul  a avut loc în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Oraselul European (1)

În cadrul Orășelului European, au fost amenajate corturi ale proiectelor finanțate de UE, unde au fost prezentate informații interesante despre asistența acordată de Uniunea Europeana pentru a contribui la dezvoltarea R. Moldova.

De asemenea, evenimentul le-a oferit vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de cultura și bucătăria europeană și nu numai, prin intermediul prezenței Ambasadelor Statelor Membre UE și a țărilor partenere.

Vizatatorii orășelului au putut să participe la lecții de limbi străine, să guste din bucătăriile tradiționale europene, precum și să afle informații despre asistența UE.

Tradițional, Orășelul European va găzdui un Festival de Film și Cultură Europeană, care va fi lansat duminică, 13 mai, la ora 13:00. Pe parcursul zilei, publicul va avea ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene, cu ecranizări de filme europene, spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de către Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, formația FunCOOLio (Latvia) și TRIGON (Republica Moldova). De asemenea, Festivalul de Film și Cultură Europeană va fi organizat în mai multe localități din toată țara, în perioada 13 mai – 3 iunie.

Reclame