Delegația Uniunii Europene în R. Moldova a inaugurat duminică, 13 mai, Festivalul de Film și Cultură Europeană 2018. Evenimentul  a avut loc în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Oraselul European 2018 (1)

La ceremonia de inaugurare a participat Excelența Sa, Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, care a menționat că acest eveniment îi aduce împreună pe toți europenii din Republica Moldova și pe cei din Uniunea Europeană. În opinia Excelenței Sale, Festivalul de Film și Cultură Europeană demonstrează faptul că tradițiile și cultura sunt foarte importante, mai ales că acest an este declarat în UE – Anul Patrimoniului Cultural European.

La rândul său, Secretara de Stat a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Elena Belei, a ținut să precizeze că moldovenii își respectă tradițiile, iar Festivalul De Film și Cultură Europeană a devenit deja o tradiție spre a cinsti valorile europene, inclusiv valorile culturale europene.

Oraselul European 2018 (2)

Festival de Film și Cultură Europeană continuă pe parcursul întregii zile. Publicul are ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene, cu ecranizări de filme europene, spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de către Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, formația FunCOOLio (Latvia) și TRIGON (Republica Moldova). De asemenea, Festivalul de Film și Cultură Europeană va fi organizat în mai multe localități din toată țara, în perioada 13 mai – 3 iunie.

Oraselul European 2018 (3)

Reclame