Israel a câștigat Eurovision 2018; R. Moldova, în TOP 10

Israel a câştigat Eurovision Song Contest (ESC) 2018 cu piesa „Toy”, interpretată de Netta Barzilai. Ea a obţinut un total de 529 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Cipru, cu 436 de puncte.

DoReDos Eurovision 2018

Foto: trm.md

Reprezentanţii Republicii Moldova, trupa DoReDos, cu piesa „My Lucky Day”, s-au clasat pe locul 10, obţinând 209 de puncte. Republica Moldova a obținut 115 de puncte în urma televotingului. Punctajul maxim de la juriul de specialitate Republica Moldova le-a primit din partea Rusiei. Totodată, Moldova a primit câte 10 puncte de la juriul din Cipru, Armenia și Grecia.

Pe scena de la Lisabona au evoluat reprezentanţii a 26 ţări: Ucraina, Spania, Slovenia, Lituania, Austria, Estonia, Norvegia, Portugalia, Marea Britanie, Serbia, Germania, Albania, Franţa, Cehia, Danemarca, Australia, Finlanda, Bulgaria, Republica Moldova, Suedia, Ungaria, Israel, Olanda, Irlanda, Cipru, Italia. Reprezentanții Republicii Moldova, trupa DoReDos, au evoluat pe scena de la Lisabona cu numărul 19.

Republica Moldova a oferit, din partea juriului, punctajul maxim (12 puncte) Estoniei, 10 puncte – pentru Israel, 8 puncte – pentru Bulgaria, 7 puncte – pentru Australia, 6 puncte – pentru Cipru, 5 puncte – pentru Ucraina, 4 puncte – pentru Germania, 3 puncte – pentru Austria, 2 puncte – pentru Norvegia, 1 punct – pentru Olanda.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.Categorii:Cultură

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.