R. Moldova şi România vor extinde colaborarea în domeniul turismului şi vor lansa mai multe trasee turistice comune. Procesul de implementare a fost discutat în perioada 10-12 mai, la Bucureşti, de către Stanislav Rusu, director general al Agenţiei Turismului, şi Bogdan Gheorghe Trif, ministrul Turismului din România.

MD-RO_turism

Foto: moldpres.md

În cadrul vizitei şefului Agenţiei Turismului în România a fost format un grup de lucru în vederea implementării traseelor turistice: „Ruta Vinului”, „Ruta Cetăților” și „Ruta Mănăstirilor”. Totodată, a fost dat startul rutelor comune și anunțate proiectele care urmează a fi realizate până la sfârșitul anului 2018, notează Moldpres.

Este vorba de ruta „Ștefan cel Mare și Sfânt” și deschiderea Birourilor de promovare turistică a României la Chișinău și a Republicii Moldova la București. Ruta „Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi finanțată din bugetul Ministerului Turismului din România și va include cetățile și hrubele din perioada marelui Domnitor.

Proiectul „Ruta Vinului” va fi primul proiect realizat și implementat în comun cu partea română, destinat în special turiștilor din Asia, America de Nord și de Sud. „Ruta Vinului” este realizată în contextul deținerii de către R. Moldova a titlului de „Capitală Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”. „Ruta Vinului” va fi inclusă în „Drumul Vinului European”, proiect ce urmează să fie propus Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU. „Ruta Vinului” poate ajunge un proiect relevant de valoare mondială, la fel cum este şi „Ruta Mătăsii”, a menţionat Stanislav Rusu, director general al Agenţiei Turismului.

Reclame