Premierul Turciei: SUA participă la o crimă împotriva umanității

Turcia a condamnat uciderea a 43 de protestatari palestinieni de către forţele israeliene la graniţa cu Fâșia Gaza, susţinând că SUA participă la o crimă împotriva umanităţii, scrie Reuters.

Binali Yildirim

Binali Yildirim. Foto: lojiport.com

„Din păcate, SUA au susţinut, arogant, administraţia israeliană care omoară civili şi a devenit astfel partener în această crimă împotriva umanităţii”, a declarat prim-ministrul turc Binali Yildirim.

„Această provocare va înrăutăţi situaţia din regiune şi va rămâne ca o cicatrice pentru relaţia dintre Israel şi Palestina, va face ca pacea din regiune să fie mai dificilă”, a adăugat Yildirim.

El a declarat că preşedintele american Donald Trump a încercat să distragă atenţia de la problemele sale interne prin mutarea ambasadei, „încercând să ascundă incendiul din interior, provocând incendii afară”.

Anterior, Ministerul de Externe din Turcia a comunicat că decizia SUA de a muta ambasada la Ierusalim a încurajat forţele israeliene să omoare zeci de protestatari palestinieni.

„Condamnăm masacrul coordonat de forţele de securitate israeliene, încurajat de acest pas, asupra palestinienilor care participau la demonstraţii paşnice”, se arată în comunicatul ministerului.

News.roCategorii:Externe

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.