Consiliul Suprem Economic Eurasiatic a votat pentru acordarea R. Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice, a anunțat liderul rus, Vladimir Putin, potrivit site-ului ria.ru, citat de Radio Chișinău.

Putin_Dodon_Lukasenko

Foto: fb.com/dodon.igor

Decizia a fost luată luni, 14 mai, în cadrul întrunirii în format restrâns a reprezentanților a Consiliului Suprem Economic Eurasiatic.

Anterior, consilierul lui Vladimir Putin, Iuri Ușakov, anunța că în cazul în care Consiliul va aproba cererea, președintele Igor Dodon va participa la ședința statelor membre ale Uniunii Euroasiatice în calitate de reprezentant al unui stat observator în cadrul organizației.

Președintele Igor Dodon a plecat, din nou, în Rusia, la Soci, pentru a participa la lucrările Consiliul Suprem Economic Eurasiatic. În cadrul acestuia, el are planificată o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Cererea privind acordarea R. Moldova de statut de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice a venit din partea lui Igor Dodon. Membrii acestei organizații sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kîrgîstan.

Reclame