Noi măsuri pentru prevenirea și combaterea corupției în rândul polițiștilor

Prevenirea și combaterea corupției în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se va face în baza unui nou plan de acțiuni. Documentul a fost aprobat astăzi de Guvern și conține peste 40 de măsuri pentru creșterea nivelului de integritate în cadrul MAI.

Droguri_politie

Foto: mai.gov.md

Între acestea – efectuarea verificărilor inopinate ale angajaților și sancționarea acestora în caz de încălcare a exigențelor de integritate, implementarea managementului riscurilor de corupție, aplicarea în cadrul sistemelor informaționale a noilor cerințe de securitate pentru prevenirea riscurilor de denaturare a informațiilor.

De asemenea, vor fi organizate instruiri de profil pentru angajați și vor fi elaborate programe de studii în domeniul integrității pentru instituțiile de învățământ ale MAI. Mecanismul de angajare și promovare a funcționarilor pe bază de merit și de integritate profesională va fi eficientizat, va fi încurajată denunțarea manifestărilor de corupție și va fi asigurată protecția avertizorilor de integritate. Totodată, va fi examinată posibilitatea de a presta serviciile MAI prin intermediul ghișeelor unice și online.

Alte măsuri vizează asigurarea transparenţei în procesul de promovare a actelor normative și de administrare a patrimoniului public şi a asistenţei externe.

Pentru a gestiona eficient provocările privind corupţia, precum şi pentru constituirea unui sistem unitar şi coerent de asigurare a integrităţii instituţionale şi profesionale, în cadrul MAI a fost creat Serviciul protecţie internă și anticorupţie. Pe parcursul anului 2017, a fost perfecționat cadrul normativ în domeniu, a fost implementată supravegherea video a activităţii echipajelor poliției de patrulare şi a fost aprobat mecanismul de stimulare financiară a angajaţilor, în mărime de 25 la sută din suma amenzilor încasate.Categorii:Societate

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Coruptia este una dintre cele mai principale chestii, ce trebuie de eliminat complet din statul ce se conduce dupa un sistem democrat! Cu parere de rau coruptia in organele de conducere a existat tot timpul, dar cu ajutorul organelor competente si celor de la CNA, vom zdrobi coruptia! CNA deja arata rezultate pozitive , luand in considerare cazul cu Agentia de Servicii Publice!
    https://noi.md/md/societate/cna-a-descins-la-agentia-servicii-publice-intr-un-dosar-de-coruptie

    Apreciază

  2. Poliția a căpătat un nivel înalt de încredere din partea popualției și ar fi păcat ca totul să fie pierdut acum sau măcinat cu timpul, de aceea și este nevoie de o astfel de reformare, prevenire a corupției MAI ales în rândurile organelor interne.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.