Ofițerii SPIA și Procurorii anticorupție, cu suportul tehnic al CNA, au desfășurat o operațiune comună în care au fost reținuți trei inspectori de patrulare, dintre care un comandant de grupă din Regimentul de Patrulare nr. 2 Bălți al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI.

Politia_patrulare_accidente

Foto: fb.com / Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Inspectorii de patrulare activau pe un drum public, la intrarea într-un sat din raionul Fălești, stopau mijloace de transport, suspectându-i pe șoferi că ar fi condus în stare de ebrietate.

După mai multe discuții și „negocieri”, manifestând un comportament neetic și folosind un limbaj licențios, polițiștii extorcau și primeau sume de bani cuprinse între 1000 și 10000 lei, atât în valută cât și în euro.

În schimbul banilor estorcați, inspectorii de patrulare nu dădeau curs documentării cazurilor de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Din materialele cauzei s-a stabilit că, șoferii care erau stopați fiind suspectați de conducere în stare de ebrietate, erau supuși, în mod selectiv, testului de alcoolemie cu un aparat alcooloscopic neidentificat.

În urma perchezițiilor efectuate de către ofițerii SPIA si procurorii anticoruptie în automobilele de serviciu, oficiile și domiciliile figuranților, au fost ridicate mijloace bănești, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

Inspectorii de patrulare implicați au fost reținuți pentru 72 de ore, iar dacă aceștia vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de corupere pasivă, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c., cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Reclame