Declarație: Consiliul Europei va oferi tot suportul în implementarea proiectelor de asistență pentru R. Moldova

Consiliul Europei (CoE) va oferi tot suportul necesar R. Moldova în implementarea proiectelor de asistență. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi  de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, în cadrul întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Thorbjorn Jagland_Tudor Ulianovschi

Thorbjørn Jagland și Tudor Ulianovschi. Foto: mfa.gov.md

În cadrul întrevederii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii vizavi de evoluțiile cooperării R. Moldova cu Consiliul Europei, în particular, nivelul de implementare a proiectelor de asistenţă incluse în Planul de acţiuni al CoE pentru R. Moldova 2017-2020, precum şi a proiectelor Parteneriatului pentru Buna Guvernare CoE-UE (PGG) 2015-2018 pentru statele Parteneriatului Estic. Printre impacturile înregistrate a fost evocată elaborarea proiectului Codului serviciilor media audiovizuale al R. Moldova pentru care a fost solicitată expertizarea juridică a acestuia de către CoE.

 

Thorbjorn Jagland a subliniat atenția prioritară asupra reformei justiției, luptei împotriva corupţiei şi libertăţii mass-media, asigurând autorităţile R. Moldova de sprijinul plenar al Organizației în acest sens. Cu referire la procesul de reglementare a conflictului transnistrean au fost salutate proiectele măsurilor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale râului Nistru și atenția acordată identificării monitorizării drepturilor omului în regiune și soluțiilor pentru asigurarea funcționalității școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.

Tudor Ulianovschi și Thorbjorn Jagland au mai pus în discuţie provocările cu care se confruntă Organizaţia, inclusiv cele bugetare, reiterând angajamentul statutar al fiecărui stat membru de a-şi onora obligaţiile.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.